Grote brand verwoest theater in Helmond

NOVUM87:GROTE BRAND THEATER SPEELHUIS:HELMOND;29DEC2011-Grote brand theater Speelhuis en kubuswoningen in het centrum van Helmond. Bewoners van de kubuswoningen werden tijdig geevacueerd.Novum/mr/str.Mischa Rapmund
NOVUM87:GROTE BRAND THEATER SPEELHUIS:HELMOND;29DEC2011-Grote brand theater Speelhuis en kubuswoningen in het centrum van Helmond. Bewoners van de kubuswoningen werden tijdig geevacueerd.Novum/mr/str.Mischa Rapmund Novum MISCHA RAPMUND

In Helmond heeft gisteravond een grote brand het door wijlen Piet Blom ontworpen Theater ’t Speelhuis verwoest. Vier tot zes kubuswoningen zijn ook afgebrand. Dat heeft burgemeester van Helmond Fons Jacobs gezegd. Het vuur is niet overgeslagen naar de naasgelegen bibliotheek. De brandweer had het vuur volgens de burgemeester gisteravond laat redelijk onder controle. Het vuur brak omstreeks 18.15 uur uit in de grote zaal van het theater. Volgens een medewerker zou dit bij het mengpaneel zijn gebeurd. De oorzaak van de brand is nog onbekend. Bij de brand is niemand gewond geraakt (NRC)