Espresso met Britt en Barbie

Wat was de belangrijkste gebeurtenis van het afgelopen jaar? Welk nieuwsbericht maakte de meeste indruk? Ik praat er met Britt en Barbie over bij een espresso. ‘Mauro!’ roept Barbie meteen. ‘Wie?’ vraagt Britt. ‘Die jongen met die mooie donkere huid,’ antwoordt Barbie. ‘Ik denk dat ie wel vier uur per dag onder de zonnebank ligt.’

Gerd

Wat was de belangrijkste gebeurtenis van het afgelopen jaar? Welk nieuwsbericht maakte de meeste indruk? Ik praat er met Britt en Barbie over bij een espresso. ‘Mauro!’ roept Barbie meteen. ‘Wie?’ vraagt Britt. ‘Die jongen met die mooie donkere huid,’ antwoordt Barbie. ‘Ik denk dat ie wel vier uur per dag onder de zonnebank ligt.’ Britt denkt diep na. ‘Kwam hij niet uit Angola?’ zegt ze. ‘Nee,’ antwoordt Barbie. ‘Het was gewoon een Hollandse jongen, maar dan superbruin.’ Ze kijkt in haar kopje. ‘Bijna net zo bruin als deze espresso.’ Gerd Leers wilde hem uitzetten. ‘Wie is Gerd Leers?’ vraagt Britt. Barbie denkt nu diep na. ‘Volgens mij zat hij in Oh Oh Tirol,’ zegt ze. ‘Heb ik het niet in de sneeuw gedaan met een of andere Gerd?’ Ze neemt een slokje espresso. ‘Of heette hij nou Günter?’

Zowel Britt als Barbie heeft de discussie tussen Mark Rutte en Geert Wilders op de tv gezien. ‘Wat zei Wilders ook alweer?’ vraagt Barbie. ‘Doe niet zo f*cking vet,’ zegt Britt. ‘En toen zei die andere: “Doe zelf niet zo f*cking vet”.’ Ze neemt een slokje espresso. ‘Ik vond het echt f*cking vet!’ zegt ze. ‘Maar jij vindt alles f*cking vet,’ reageert Barbie. ‘Niet waar!’ roept Britt. ‘Ik vond Fukushima niet f*cking vet.’ Barbie haalt haar schouders op. ‘Geen idee waar ze het over heeft,’ zegt ze. ‘Die golf in Japan,’ vertelt Britt. ‘O, ja,’ zegt Barbie. ‘Die vond ik nou f*cking vet.’

    • Ernest van der Kwast