...en de tegenvallers

scene uit de film I Don't Know How She Does It (2011) FOTO: Paradiso SARAH JESSICA PARKER and PIERCE BROSNAN star in I DON'T KNOW HOW SHE DOES IT.
scene uit de film I Don't Know How She Does It (2011) FOTO: Paradiso SARAH JESSICA PARKER and PIERCE BROSNAN star in I DON'T KNOW HOW SHE DOES IT. ©2011 The Weinstein Company, All

New Year’s Eve. Grote namen douwen rond Oud en Nieuw hun tong in een bekende mondholte. Extreem cynische, stroperige ensemblefilm is zo zoet dat het glazuur je van de tanden spat. Een belediging, deze geparfumeerde drol. (CvZ)

De president. Hemeltergende poging tot multiculti-satire over knuffelallochtoon in het kwadraat, die het van aspergesteker tot staatshoofd schopt. (PdB)

De slechtste films zijn cynische, onverschillige producties die het laatste restje plezier en inspiratie hebben ingeruild voor kille berekening. Of ze nu I Don’t Know How She Does It of New Year’s Eve heten. (DL)

Sucker Punch. Regie: Zack Snyder. Foute film is vooral een excuus om een vijftal schaars geklede meisjes op te voeren die het met een flink arsenaal wapentuig opnemen tegen draken, zombies en samoerai. Veel visueel geweld, buitengewoon saai. (AW)

Melancholia. Regie: Lars von Trier. Opgeblazen humbug over het einde der tijden. Of gaat deze film over een vrouw met een zware depressie? Die reduceert vrouwenhater Von Trier dan tot pittoresk sentiment. Tot kitsch dus. (JR)