In beeld

De kinderen van 2011

Op de plekken waar de ogen van de wereld zich het afgelopen jaar op richtten - zoals Libië, Pakistan, Iran - gebeurde er meer dan wat terug te zien was in de kranten, op televisie of internet. Mensen die getuige waren van al die veranderingen, leed en natuurrampen. Zoals kinderen, die meestal onzichtbaar op de achtergrond blijven: kinderen. NRC-beeldredacteur Robbert van Venetië selecteerde de mooiste platen.
Een besnijdenisceremonie voor jonge Turkse jongens uit arme gezinnen in Istanbul gefinancierd door de AK-partij van premier Erdogan.
Murad Sezer / Reuters
Een jongen van de veehoudende Mudari-stam in het zuiden van Soedan aan het begin van het jaar.
Goran Tomasevic / Reuters
Een Chinese jongen zwemt door de met algen gevulde kustlijn van Qingdao op 15 juli 2011.
Reuters / China Daily
De driejarige Michael Flynn speelt buiten op een warme herfstdag in het woonwagenkamp in het Britse Billericay. De inwoners van het kamp wachten op de uitspraak van de rechter of zij mogen blijven wonen op de plek waar zij al tien jaar staan.
Olivia Harris / Reuters
Simran (L) en Aryan, de kinderen van Vishal Singh, liggen op bed in hun huis in het Indische Lucknow. Singh is fan van Bollywood-ster Shah Rukh Khan en heeft meer dan 22 duizend foto's van de acteur in zijn huis.
Pawan Kumar / Reuters
Dante Mitchell neemt een beer mee voor de begrafenis van zijn klasgenoot Christina Green. Zij kwam om bij de schietpartij in Tucson waar Congreslid Gabrielle Giffords zwaargewond raakte. In totaal kwamen zes mensen om.
Eric Thayer / Reuters
Een jonge scholier loopt langs brandende tankwagens in het Pakistaanse Nowshera. Op 7 oktober staken gewapende mannen wagens met brandstof in brand die bestemd waren voor NAVO-troepen in Afghanistan.
Adrees Latif / Reuters
De zesjarige Sambeg Shakya wordt op een wagen gedragen tijdens het Indra Jatra-festival in Kathmandu op 16 september. het meisje werd vorig jaar uitgeroepen tot Ganesh, de godin van Geluk.
Navesh Chitrakar / Reuters
Scholieren rijden naar huis met de schoolbus. Hun lessen werden op 26 september geschrapt vanwege typhoon Nesat die zorgde voor hevige regenval in de Filipijnen.
Cheryl Ravelo / Reuters
Wang Gengxiang, de "gemaskerde jongen", heeft een handdoek in zijn mond terwijl hij op bed speelt in zijn huis in Mijiazhuang. Vorig jaar raakte Wang ernstig gewond bij een brand en draagt nu permanent een masker om te voorkomen dat de wonden niet geïnfecteerd raken.
Jason Lee / Reuters
Een jongen met posters van de (inmiddels afgetreden) Jemenitische president Ali Abdullah Saleh rust uit tijdens het vrijdagmiddag gebed in hoofdstad Sana'a.
Jumana El Heloueh / Reuters
Jongeren poseren bij de plek voor een vreugdevuur in het Ierse Ballymena op 11 juli 2011. Noord-Ierse protestanten ontsteken volgens traditie elk jaar op deze dag een vreugdevuur om hun cultuur te vieren.
Cathal McNaughton / Reuters
Een Chinees meisje gekleed als een soldaat van het Rode Leger doet mee aan een zangwedstrijd voor revolutionaire liederen in de gemeente Chongqing op 30 juni.
Jason Lee / Reuters
Een Afghaans meisje doet mee aan de derde jaarlijkse 'Go Skateboarding Day' in Kabul.
Mohammad Ismail / Reuters
Een driejarige jongen krijgt een knipbeurt bij de viering van Lag Ba-Omer in Israël.
Baz Ratner / Reuters
Jonge Mennonitische meisjes staan voor hun school in de Mexicaanse Juarez-vallei op 18 mei. Zo'n tachtigduizend Mennonieten, een protestantse stroming die een geweldloze wereld nastreeft, wonen in Mexico.
Gael Gonzalez / Reuters
De tienjarige Mohamed houdt de wacht bij een checkpoint net voor de Libische stad Ajdabiyah. De jongen verving zijn vader die vocht aan het front.
Yannis Behrakis / Reuters
Sasha Obama, de jongste dochter van president Barack Obama rent naar haar auto terwijl haar vader welkom wordt geheten op het vliegveld van Santiago op 21 maart.
Jason Reed / Reuters
Een Thaise soldaat draagt een kind weg. Moslim-separatisten schoten in de provincie Pattani drie mensen dood op 15 maart.
Surapan Boonthanom / Reuters
Rubina Ali (R), die de jonge Latika speelde in de film "Slumdog Millionaire", zit met haar familie tussen het puin dat ooit de Gharib Nagar sloppenwijk was in Mumbai. In maart verwoestte een brand de woningen, waaronder die van Ali.
Danish Siddiqui / Reuters
Een jongen in het gebouw van het ministerie van Binnenlandse Zaken in Bagdad wordt weggesleurd bij een vermeende militant, die zijn vader tijdens de sektarische slachtingen in Irak tussen 2006-2007, zou hebben vermoord. Op 21 november werd deze verdachte, samen met anderen voorgeleid voor de rechter.
Saad Shalash / Reuters
Een Libische padvinder, gekleed in het uniform van een verkeersagent, op een straat in Benghazi. Hij regelde op 2 juni daar het verkeer, beelden van de jongen gingen de wereld over. Tijdens het regime van Moammar Gaddafi werden bijna alle vormen van organisatieverbanden verboden, behalve de padvinderij. Die speelde dan ook een grote rol bij het opzetten van de opstand tegen de Libische leider.
Mohammed Salem / Reuters
Een rozenmars voor het stadhuis van Oslo ter nagedachtenis van de slachtoffers van de aanslagen in Noorwegen.
Emilio Morenatti / AP
Een ultra-orthodoxe jongen rent langs de vreugdenvuren tijdens de Lag Ba'Omer-viering. Dit is de rouwperiode tussen Pesach en Shavoeot, waar de joden tegenwoordig de Bar Kokhba-opstand tegen het Romeinse rijk herdenken (132-135 na Chr.). In Israël wordt het feest over het algemeen gevierd als symbool voor de joodse vechtlust.
Ariel Schalit / AP
Noord-Koreaanse meisjes bereiden zich voor op de viering van de 99ste verjaardag van overleden leider Kim Il Sung, 15 april.
David Guttenfelder / AP
Miami Heat-basketballer LeBron James houdt zijn zoon Bryce vast tijdens de rust van de South Florida All-Star Celebrity Classic NBA wedstrijd. Dit is een liefdadigheidsevenement waar geld wordt opgehaald voor het goede doel door bekende basketballers tegen elkaar te laten spelen.
J Pat Carter / AP
De dove balletdanseres Vitoria Torres en haar gehandicapte klasgenoot Julia Carruci oefenen hun pasjes voor Don Quichot. Zij dansen bij de Association of Ballet and Arts for the Blind in het Braziliaanse Sao Paulo. Deze organisatie werd in 1995 opgericht door fysiotherapeut Fernanda Bianchini, de kinderen krijgen hier gratis les.
Nacho Doce / Reuters
Schoolkinderen wonen een bijeenkomst van het Iraanse parlement in Teheran op 11 december bij.
Debbie Summers (R) in haar auto met haar kinderen Jordain (C) en Jomari en al hun bezittingen. Zij wachten op toelating tot een tehuis voor daklozen in Fort Lauderdale, Florida. Het afgelopen jaar leefden meer dan Amerikaanse 1,6 miljoen kinderen op straat of in opvangtehuizen. Dat is 38 procent meer dan in 2007.
Joe Skipper / Reuters
Een Pakistaanse jongen in het ziekenhuis. Hij raakte op 12 juli gewond bij een explosie in Peshawar.
Mohammad Zubair / AP