Cohen: Wilders is een schreeuwende machtspoliticus

Het kan Wilders niet veel schelen of hij zijn verkiezingsbeloften waarmaakt, want hij is enkel een “pure machtspoliticus”. Die beschuldiging uit PvdA-leider Cohen vanochtend in de richting van de PVV-leider in een interview met De Telegraaf.

Cohen voorspelt dat Wilders volgend jaar zal moeten gaan kiezen tussen vasthouden aan de macht of het beschermen van de belangen van zijn achterban. De verwachting is dat het kabinet-Rutte in 2012 voor miljarden aan extra bezuinigingsmaatregelen moet nemen. Cohen verwacht dat Wilders het effect van deze maatregelen wil verbloemen door op nog luidere toon de publiciteit te zoeken:

“Wilders schreeuwt om te maskeren. Hij maskeert wat er allemaal gebeurt en waar hij allemaal verantwoordelijkheid voor moet nemen.”

De PvdA-voorman belooft in De Telegraaf volgend jaar “nadrukkelijk” de confrontatie met Wilders te zoeken. Volgens Cohen zullen de kiezers van de PVV inzien dat Wilders hun belangen niet goed beschermt, terwijl partijen als de PvdA dat volgens hem wel doen. Wilders reageerde vanochtend via Twitter lacherig op de uitspraken van Cohen:

Twitter avatar geertwilderspvv Geert Wilders Geweldig, wat een humor: “Cohen pakt PVV aan”: Cohen op voorpagina Telegraaf in paniek. Bangig voor eigen positie als “leider” PvdArabieren.

‘Hoe eerder dit kabinet valt, hoe beter’

Cohen zegt over zijn eigen partij dat de PvdA “een moeilijk jaar” achter de rug heeft omdat de sociaal-democraten volgens hem in dossiers als de eurocrisis en het pensioenakkoord hun verantwoordelijkheid hebben genomen door het kabinet te steunen. De op dit moment zo populaire SP voert volgens Cohen “gemakkelijke oppositie”. Over het kabinet zegt hij dat het maar beter zo snel mogelijk kan vallen. “Hoe eerder dit kabinet weg is, hoe beter”, aldus Cohen.

    • Pim van den Dool