Weer

Een wisselvallig weerbeeld hoeft niet zeker te betekenen dat de zon er niet aan te pas komt. Morgen wordt dat nog maar eens een keer bewezen.

Helaas geldt dat in mindere mate voor het Nieuwjaarsweekend. Wel gaan de temperaturen rond de jaarwisseling flink omhoog. Dat heeft te maken met slingeringen in de straalstroom. Tot halverwege zaterdag bevinden we ons nog onder een tak van deze straalstroom die van noordwest naar zuidoost loopt. Deze voert minder zachte lucht aan. De overtrekkende buien brengen daardoor op steeds meer plaatsen ook hagel en natte sneeuw met zich mee. Lokaal onweert het even. Het blijft waaien met aan de kust soms zware windstoten. Dat bij minimaal 3 tot 6 graden.

Morgen schijnt de zon regelmatig. In de ochtend komt nog op diverse plekken hagel of natte sneeuw voor en in het noordoosten lokaal onweer. Bij een iets afnemende westenwind, wordt het 5 graden in Zuid-Limburg tot 8 graden in de kustprovincies.

In het weekend is er veel bewolking met af en toe regen. We komen onder een tak van de straalstroom terecht die van zuidwest naar noordoost loopt. Daarmee stroomt tijdens Nieuwjaarsnacht zeer milde lucht binnen, met zondag vervolgens 10 tot 13 graden.