Uit voor kinderen

Driekoningen

In het Frans Hals Museum in Haarlem is nu een model van een echte zeventiendee-eeuwse driekoningenkroon te zien. Op 3 januari kunnen kinderen een workshop volgen om deze kroon na te maken of een eigen kroon te ontwerpen. Op 5 januari is er een dramaworkshop waarbij kinderen terugstappen in de Gouden Eeuw en doen ze mee met een driekoningenspel uit die tijd. 3 jan 14u - 16u en 5 jan van 14-16u. Inl. franshalsmuseum.nl

Schatkaarten

Een kaart kan je veel vertellen over een gebied. De plattegrond van een stad geeft bijvoorbeeld aan waar je de bioscoop vindt, of de sportvelden.

In het museum bij het stoomgemaal De Cruquius bij Heemstede kunnen kinderen in de voetsporen treden van kaartenmaker (cartograaf) Nicolaus Cruquius. Ze leren de kunst van het kaarten maken door een eigen schatkaart te maken van een fantasieland. 4 jan 14-16u. Inl. museumdecruquius.nl