Terugkijken: eerbetoon aan de prominente doden van 2011

Willem Duys, Johnny Kraaijkamp, Rijk de Gooyer en Albert Heijn. Maar ook Steve Jobs, Amy Winehouse, Hella Haasse, Coen Moulijn en Václav Havel. In ‘Over de doden 2011’ stond de NOS vanavond stil bij bekende mensen die het afgelopen jaar zijn overleden.

Zoals elk jaar moest afscheid worden genomen van mensen die op een of andere manier voor een meer dan gewone kring mensen iets hebben betekend. Prominenten uit de sportwereld zoals Wiel Coerver, Joe Frazier of de jonge Oranje-honkballer Greg Halman ontvielen ons. En ook ondernemers als Jaap Blokker, Leo Auping en Han Peijenburg.

In deze uitzending wordt eveneens stilgestaan bij Mohamed Bouazizi, de Tunesische fruitverkoper die zich uit protest tegen onderdrukking in brand stak en overleed. Zijn dood markeert het begin van de opstand in de Arabische wereld.

    • Jules Seegers