’t Hofnarretje krijgt nieuwe eigenaar

Het gebouw van 't Hofnarretje eerder dit jaar. Inmiddels heet het kinderdagverblijf De Vlinderheuvel. NRC / Maurice Boyer

Het kinderdagverblijf waar hoofdverdachte in de Amsterdamse zedenzaak Robert M. werkte, krijgt een nieuwe eigenaar. Zij komt vanmiddag waarschijnlijk kennismaken.

Dat laat een medewerker van de Vlinderheuvel, voorheen ’t Hofnarretje, weten. De gemeente Amsterdam staat positief tegenover de overname, meldt persbureau Novum. Vorige week werd bekend dat voormalig directeur en eigenaar Albert Drent het kinderdagverblijf aan de Van Woustraat in de wijk de Pijp verkoopt. Hij liet toen weten al in een vergevorderd stadium te zijn.

Eerder werd al bekend dat de nieuw aangestelde directeur van het kinderdagverblijf, Henk Lustig, per 1 februari opstapt. Hij vond het onverstandig om door te gaan omdat hij onvoldoende bevoegdheden zou hebben om de crèche goed te kunnen runnen. Eerder deze maand kreeg het kinderdagverblijf een boete van dertigduizend euro. Een van de vestigingen voldeed bij een controle begin november niet aan alle eisen.

    • Hans Klis