Syrië: 755 gevangenen vrij, maar nog duizenden vast

De Syrische regering houdt duizenden gevangenen verborgen voor de waarnemers van de Arabische Liga. Dat heeft mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) gezegd in een rapport. Het staatspersbureau SANA meldde gisteren dat 755 gevangenen zijn vrijgelaten, maar dat nog veel mensen achter de tralies blijven. De beschuldigingen van HRW werden eerder al geuit door leden van de Syrische oppositie. Die zeiden dat de gevangenen voor de aankomst van de waarnemers, twee dagen geleden, vlug naar militaire bases werden overgebracht waar waarnemers geen toegang toe hebben. Sinds de komst van de waarnemers heeft het leger minstens 39 mensen gedood. Dat zeiden Syrische activisten gisteren. In de stad Hama zouden zeker zes doden gevallen zijn. (NRC)