Suarez ook gestraft om 'middelvinger'

Vorige week kreeg Luís Suarez al een schorsing van acht wedstrijden wegens racistische uitlatingen tegen verdediger Patrice Evra van Manchester United. Gisteren kreeg hij van de Engelse voetbalbond FA nog een schorsing van één duel, voor het opsteken van zijn middelvinger richting de supporters van Fulham, begin deze maand. De aanvaller van FC Liverpool kreeg ook een boete van 24.000 euro.

Suarez gaat niet in beroep tegen zijn schorsing en mist nu het thuisduel tegen Newcastle United. Naast het incident met Suarez kreeg ploeggenoot Jay Spearing in dezelfde wedstrijd tegen Fulham een rode kaart. De Engelse club moet de bond 24.000 euro betalen voor het wangedrag van de spelers.

Suarez tekende wel beroep aan tegen zijn straf van acht duels voor het racisme-incident. Die schorsing is nog niet ingegaan. „Het is een van de zwaarste sancties die is opgelegd in het Engelse voetbal en lijkt buiten proporties”, zei zijn advocaat.

Suarez’ ploeggenoten steunen de Uruguayaan. Voorafgaand aan het duel met Wigan Athletic droegen de Liverpudlians vorige week een inloopshirt met erop zijn afbeelding.

Liverpool-doelman Pepe Reina: „We willen aan iedereen, en ook aan hem, duidelijk maken dat we achter hem staan. Hij is een fantastische gozer en heel oneerlijk gekruisigd door sommige mensen. Acht duels schorsing komt niet eens in de buurt van een juiste sanctie.”