Sim Serveerster in een plezierig niemendalletje

None

Game

Delicious - Emily's True Love

GameHouse Studio Eindhoven. Voor Windows, OS X **

Emily heeft een eigen restaurant, maar nauwelijks een privéleven. Een brief herinnert haar aan een vakantieliefde in Frankrijk, zestien jaar eerder. Ze ziet hierdoor niet dat de bloemist die haar rozen schenkt misschien wel de ware voor haar is.

Tja, dit is een bouquetreeksverhaal, met als bijzondere eigenschap dat het om een game gaat. Jij bent Emily die haar restaurant draaiende moet houden, wat je doet door klanten de juiste bestelling te geven en hun troep op te ruimen. Het is niet zozeer een bedrijfssimulator als wel ‘Sim Serveerster’.

Het correct bedienen van je gasten is best verslavend. Je moet goed overzicht houden en je tijd indelen: maak je een tafel schoon terwijl een klant nog geen keuze heeft gemaakt, met het risico dat je hem lang laat wachten? Heb je aan het einde van de speeldag je financiële doel gehaald, dan gaat het verhaal verder met korte tussenscènes. Faal je, dan moet je de dag opnieuw spelen. En natuurlijk zit het liefdesverhaaltje vol met cliffhangers, die je moeten aanzetten tot nóg een speeldag.

Het is allemaal zeker niet serieus te nemen: zowel het spel als het verhaal is een niemendalletje waar je een paar verloren minuten plezierig mee doorbrengt, maar die je sneller weer vergeet dan de aflevering van The Bold van vorige week.

Harry Hol

    • Harry Hol