Rechtszaak: hoeveel is een volger op Twitter waard?

Hoeveel geld is een volger op Twitter waard? En als een werknemer twittert voor zijn werkgever, van wie is het account dan, van werknemer of werkgever? Dit zijn twee belangrijke vragen in een Amerikaanse rechtszaak. Noah Kravitz is door zijn voormalig werkgever Phonedog aangeklaagd omdat hij zijn Twitter-account met toen 17.000 volgers in gebruik hield nadat hij bij het bedrijf vertrok. Kravitz twitterde eerst onder de bedrijfsnaam, maar later onder zijn eigen naam. Volgens Phonedog behoren de volgers toe aan het bedrijf. Er wordt 370.000 dollar (283.000 euro) geëist voor het aantal volgers en het aantal maanden dat hij zijn account in gebruik heeft. Amerikaanse juristen denken dat deze zaak jurisprudentie zal opleveren over het eigendom van een Twitter-account. (NRC)