En die middelvinger is nóg een duel schorsing

None

Luis Suarez is voor één duel geschorst, nadat hij vorige week al acht wedstrijden schorsing kreeg.

Vorige week kreeg Luis Suarez al een schorsing van acht wedstrijden vanwege racistische uitlatingen tegen Manchester United-verdediger Patrice Evra. Gisteren kreeg hij van de Engelse voetbalbond FA nóg een schorsing van één duel, voor het opsteken van zijn middelvinger richting de supporters van Fulham, begin deze maand. De aanvaller van Liverpool kreeg ook een boete van 24.000 euro. Suarez gaat niet in beroep tegen zijn schorsing en mist de thuiswedstrijd tegen Newcastle United. Overigens kreeg ook zijn club Liverpool een boete opgelegd. Naast het incident met de oud-Ajacied kreeg Jay Spearing in het duel met Fulham een rode kaart. De Engelse club moet 24.000 euro betalen voor het wangedrag van de spelers.

Suarez tekende wel beroep aan tegen zijn straf van acht wedstrijden voor het racisme-incident. Die schorsing is nog niet ingegaan. „Het is een van de zwaarste sancties die is opgelegd in het Engelse voetbal en lijkt buiten proporties”, aldus zijn advocaat Alejandro Balbi vorige week.

Zijn ploeggenoten steunen de Uruguayaan. Tijdens de warming-up voorafgaand aan het duel met Wigan Athletic vorige week droegen de Liverpool-spelers een inloopshirt met daarop het beeld van Suarez. „Zo toonden we onze loyaliteit. We willen aan iedereen, en ook aan hem, duidelijk maken dat we achter hem staan. Hij is een fantastische gozer en is gekruisigd door sommige mensen. Oneerlijk. Acht duels schorsing komt niet eens in de buurt van een juiste sanctie”, zei Liverpool-doelman Pepe Reina. (NRC)