voetbalnieuws

Arsenal heeft gisteren dure punten verspeeld in de Premier League. De Londense club bleef voor eigen publiek op 1-1 steken tegen Wolverhampton Wanderers. Gervinho opende de score voor Arsenal, Steven Fletcher maakte de gelijkmaker voor Wolverhampton, dat in doelman Wayne Hennessey de grote uitblinker had. Arsenal verzuimde door het puntenverlies Chelsea te passeren en blijft vijfde staan. Wolverhampton staat zeventiende.

Ook Swansea City en Queens Park Rangers deelden gisteren de punten: 1-1. Danny Graham zette Swansea, waar doelman Michel Vorm en Kemy Agustien de hele wedstrijd speelden, na een kwartier op voorsprong. QPR-spits Jamie Mackie maakte de 1-1. Beide ploegen blijven door het gelijkspel in de onderste regionen van de Premier League hangen.

Zulte Waregem heeft trainer Darije Kalezic ontslagen vanwege de slechte resultaten. De Nederlandse Bosniër, die overkwam van De Graafschap, was sinds deze zomer trainer van de Belgische club. Na negentien speelronden staat de ploeg veertiende op de ranglijst van zestien.

De Israëlische voetbalbond heeft een trainer aangesteld: Eli Guttman is de nieuwe bondscoach. De 53-jarige Israëliër is de opvolger van de Fransman Luis Fernandez. Het nationale team is Guttmans eerste klus sinds hij in de zomer werd getroffen door een hartaanval. Daarvoor werkte hij onder meer bij Hapoel Tel Aviv, waarmee hij vorig seizoen de landstitel won.