Rechtszaak in VS: hoeveel is een twittervolger waard?

Hoeveel is een volger op Twitter waard? En als je twittert voor je werkgever, is het account dan van de gebruiker of de werkgever? Twee belangrijke vragen in een Amerikaanse rechtszaak. Noah Kravitz is door zijn voormalig werkgever Phonedog aangeklaagd omdat hij zijn twitteraccount met toen 17.000 volgers in gebruik hield nadat hij bij het bedrijf vertrok. Kravitz twitterde eerst onder de bedrijfsnaam, maar later onder zijn eigen naam.

Volgens Phonedog behoren die volgers toe aan het bedrijf. Er wordt 370.000 dollar (283.000 euro) geëist van Kravitz voor het aantal volgers en het aantal maanden dat hij zijn account in gebruik heeft.

Amerikaanse juristen denken dat deze zaak jurisprudentie zal scheppen over van wie een account is, de werknemer of werkgever.