Rechter: einde Egyptische maagdelijkheidstests

Een Egyptische rechter oordeelde gistermiddag dat er een einde moet komen aan de maagdelijkheidstests die het leger uitvoert bij vrouwen in militaire gevangenissen. De rechtszaak werd aangespannen door Samira Ibrahim, die in maart samen met zes andere vrouwen onderworpen werd aan een dergelijk onderzoek door het leger. De vrouwen werden tijdens een demonstratie op het Tahrirplein gearresteerd. Ondanks de uitspraak van de burgerrechter in Kairo liet het hoofd van de juridische afdeling van de Egyptische militaire leiding in een verklaring weten dat het oordeel niet uitgevoerd kan worden. Volgens hem is er nooit formeel beslist om deze maagdelijkheidsonderzoeken uit te voeren en gaat het hier om gevallen waar soldaten zelfstandig overgingen tot dergelijke tests. (Reuters)