Kortkolom sport

Zulte Waregem ontslaat voetbaltrainer Kalezic

Rotterdam. Voetbaltrainer Darije Kalezic is ontslagen bij de Belgische club Zulte Waregem. Dat meldde de club gisteren op zijn website. De Nederlandse Bosniër was sinds afgelopen zomer trainer van de Belgische eersteklasser. Na negentien speeldagen staat Zulte Waregem veertiende. Na de 1-0 nederlaag van maandag tegen Club Brugge zegde de clubleiding het vertrouwen in Kalezic op. De trainer kwam over van De Graafschap, dat hij vorig seizoen in de eredivisie wist te houden. Desondanks kwam Kalezic bij de Doetinchemse club niet in aanmerking voor contractverlenging. (Novum)

Tennis: Corretja coach Spaans Davis-Cupteam

Rotterdam. Voormalig tennisser Alex Corretja (37) wordt bondscoach van het Spaanse Davis-Cupteam. Hij bereikte gisteren een akkoord met de Spaanse tennisbond over een contract van twee jaar. Corretja volgt Albert Costa op, die na het winnen van de tweede Davis-Cuptitel in drie jaar tijd een stap terug doet. Corretja legde als speler in 2000 beslag op de Davis Cup. Daarnaast bereikte hij tweemaal de finale van Roland Garros. (Novum)

‘Paris Saint-Germain contracteert Ancelotti’

Parijs. De Italiaan Carlo Ancelotti (52) wordt de nieuwe trainer van Paris Saint-Germain. Dat meldden gisteren Franse kranten. Ancelotti zou een contract tekenen dat hem tot medio 2014 aan PSG verbindt. Volgens de kranten gaat hij zes miljoen euro per jaar verdienen. Ancelotti zit sinds mei dit jaar zonder club nadat hij bij Chelsea werd ontslagen. De Italiaan moet PSG naar de Europese top brengen. De Braziliaan Kaka van Real Madrid zou een van de topspelers zijn die PSG wil contracteren. (Novum)

Basketballers LA Lakers winnen van Utah Jazz

Rotterdam. De basketballers van Los Angeles Lakers hebben hun eerste competitiezege van het seizoen behaald in de Amerikaanse NBA-competitie. De kampioen van 2009 en 2010 won in eigen hal met 96-71 van Utah Jazz. Kobe Bryant was met 26 punten en acht rebounds de grote man. Miami Heat boekte de tweede overwinning op rij. Boston Celtics werd met 115-107 verslagen. LeBron James scoorde 26 punten en Dwayne Wade 24. (Novum)