Kester Freriks

Den Haag, 05-11-2011. Beeld uit de repetitie van de voorstelling "Midzomernachtdroom" van Shakespeare bij Het Nationale Toneel onder regie van Theu Boermans. Met o.a. Ariane SchlŸter, Pierre Bokma en Stefan de Walle. Foto: Leo van Velzen NrcHb.
Den Haag, 05-11-2011. Beeld uit de repetitie van de voorstelling "Midzomernachtdroom" van Shakespeare bij Het Nationale Toneel onder regie van Theu Boermans. Met o.a. Ariane SchlŸter, Pierre Bokma en Stefan de Walle. Foto: Leo van Velzen NrcHb.

1. Midzomernachtdroom van Shakespeare door het Nationale Toneel. Regisseur Boermans verrast met een loflied op de liefde. Prachtig spel van Pierre Bokma als ezel en Ariane Schluter als verliefde Titania.

2. Macbeth van Shakespeare door Tryater. Poëtisch, grimmig. Met Nynke Heeg als ijzersterke Lady Macbeth.

3. Am Ziel van Thomas Bernhard door Zeeland Nazomerfestival. Regie: Judith de Rijke. Indringende vertoning over toneelspelerskunst. Arnon Grunberg geniet van zijn gastrol als schrijver.

4. Mightysociety9. Regisseur Eric de Vroedt verbindt op intelligente wijze het persoonlijke én het politieke. Onderwerp: falsificaties rondom gifschip Probo Koala. Zien malafide machthebbers geen theater?

5. Kersentuin van Tsjechov door De Vere/ Maatschappij Discordia: ingetogen en onvergetelijk-melancholiek.