Huurhuizen van corporaties straks verplicht te koop. Maar voor wie eigenlijk?

Nederland, Rotterdam, 04 juni 2008, Te Koop, Flat flatwoning Huis te koop / kopers woning wonen Makelaars Remax Vastgoed makelaar huizen prijzen woningmarkt pand woonhuis Vraagprijs perceel huizenmarkt hypotheek onroerend goed vastgoed appartement Vereniging van Eigenaren eigen huis kopen verkopen onroerendgoed makelaardij makelaar huizen verkoop flats R'dam Zuid foto; Peter Hilz
Nederland, Rotterdam, 04 juni 2008, Te Koop, Flat flatwoning Huis te koop / kopers woning wonen Makelaars Remax Vastgoed makelaar huizen prijzen woningmarkt pand woonhuis Vraagprijs perceel huizenmarkt hypotheek onroerend goed vastgoed appartement Vereniging van Eigenaren eigen huis kopen verkopen onroerendgoed makelaardij makelaar huizen verkoop flats R'dam Zuid foto; Peter Hilz

Woningcorporaties zijn woedend, huurders zitten er niet op te wachten en veel deskundigen zien er weinig in. Toch besloot het kabinet vrijdag dat corporaties 75 procent van hun woningen aan zittende huurders te koop moeten aanbieden. Minister Liesbeth Spies (Binnenlandse Zaken, CDA) noemt het „onvoorstelbaar belangrijk” dat huurders hun woning kunnen kopen. Willen ze dat ook?