Henk van Gelder

Erik van Muiswinkel met de voorstelling 4-8-'61 Met de band Omnibuzz, bestaande uit Joop van Dijk, Andries Eleveld, Arie van der Wulp, Andre van den Hoff en Paul Remmelts. Voor meer info zie: http://www.bunkertheaterzaken.nl/erik-van-muiswinkel/ (foto: Joris van Bennekom)
Erik van Muiswinkel met de voorstelling 4-8-'61 Met de band Omnibuzz, bestaande uit Joop van Dijk, Andries Eleveld, Arie van der Wulp, Andre van den Hoff en Paul Remmelts. Voor meer info zie: http://www.bunkertheaterzaken.nl/erik-van-muiswinkel/ (foto: Joris van Bennekom)

1. 4-8-’61. De gedeelde geboortedatum van de Nederlandse cabaretier Erik van Muiswinkel en de Amerikaanse president Obama inspireerde de eerste tot een zelfspotprogramma met een spannend evenwicht tussen fictie en non-fictie.

2. Neven. Freek de Jonge, het lichtende voorbeeld voor allen die na hem kwamen, weet als geen ander een spervuur van snelle grappen te combineren met een intrigerend familieverhaal.

3. Voor de leeuwen. Sara Kroos, naar eigen zeggen „een moeilijk in te schatten vrouw met open vuur”, speelt geestig en gevat haar beste programma.

4. De cultuuroptimist. Scherpe grappen en observaties in een ingenieus geconstrueerde voorstelling van Vincent Bijlo.

5. Alle dagen. Beeldend vertelde verhalen van Richard Groenendijk.