Espresso met Gaddafi en Charlie Sheen

Het leek Charlie Sheen wel leuk om met Moammar Gaddafi terug te blikken op 2011. ‘Hij is niet dood,’ liet de Amerikaanse acteur weten over de telefoon. ‘Hij zit bij mij thuis en denkt dat hij een bitchin’ rockstar from Mars is.’ Ik bereid een espresso voor de heren en vraag naar hun hoogtepunt van het afgelopen jaar.

Charlie Sheen en Moammar Gaddafi (rechts). Foto's Reuters

Teamwork

Het leek Charlie Sheen wel leuk om met Moammar Gaddafi terug te blikken op 2011. ‘Hij is niet dood,’ liet de Amerikaanse acteur weten over de telefoon. ‘Hij zit bij mij thuis en denkt dat hij een bitchin’ rockstar from Mars is.’ Ik bereid een espresso voor de heren en vraag naar hun hoogtepunt van het afgelopen jaar. ‘De zogenaamde dood van Gaddafi, natuurlijk!’ roept Sheen. ‘Dying is for fools, amateurs,’ voegt de voormalige leider van Libië toe. Sheen geeft hem de vijf. ‘Teamwork,’ zegt hij. ‘BANG.’ Ik vraag Gaddafi wat voor hem het mooiste moment van 2011 was. ‘Dat moet nog komen,’ zegt hij. ‘Charlie gaat zo een ei koken.’ Het is even stil, maar dan zegt Sheen: ‘I’m an F-18, bro.’

Behalve Moammar Gaddafi haalde nog een aantal omstreden mensen de eindstreep van 2011 niet. Wiens dood staat hen bij? ‘Johan Heesters,’ juicht Charlie Sheen. ‘Hij had tijgerbloed en Adonis DNA.’ Gaddafi neemt een slokje espresso en zegt: ‘Ik was aangegrepen door de dood van Kim Jong-Il.’ Sheen valt hem bij: ‘Jong-Il had mij moeten opvolgen in Two and a Half Men!’ Gaddafi: ‘Wat maak je me nou?’ Hij slaat met zijn vuist op de tafel. ‘Jij Amerikaanse terrorist!’ roept hij. ‘Jij rat! Sheen probeert zijn vriend tot rust te manen. ‘Jij bent veel leuker dan Kim Jong-Il,’ zegt hij. Gaddafi roept: ‘In Libië zouden we Ashton Kutcher meteen hebben doodgeschoten!’ Ze nemen een slokje espresso en schreeuwen dan tegelijk: ‘We’re bi-winning!’