Dode en gewonden na ‘preventieve’ aanval Israël op Gaza

Palestijnen nemen de schade op na de luchtaanval op Gaza gisteravond. Foto AFP / Mohammed Abed

Israël heeft gisteravond enkele luchtaanvallen uitgevoerd in de Gazastrook. Een Palestijn kwam daarbij om het leven en verscheidene anderen raakten gewond. Israël zegt te hebben ingegrepen tegen de militanten voordat zij een aanval konden uitvoeren aan de grens tussen Israël en Egypte.

De omgekomen Palestijn was een voormalig lid van de Islamitische Jihad, liet de Palestijnse groep weten. Het ministerie van gezondheid in Gaza laat weten dat hij werd aangevallen terwijl hij zich verplaatste op een motorfiets.

Bij een tweede luchtaanval werd een politievoertuig van Hamas onder vuur genomen. Een agent en vier andere inzittenden raakten gewond. Het Israëlische leger zei een aanval te hebben uitgevoerd op ‘leden van een wereldwijde jihadterreurgroep die de grens wilden aanvallen’, aldus Novum.