Bedorven kalkoenen bederven Kerstdagen

Uit de koelkast kwam een „penetrante rottingslucht”. Tientallen klanten die bij Albert Heijn een kalkoen hadden gekocht, ontdekten tijdens de Kerst dat deze bedorven was.

Op internet regende het klachten. Bij sommigen zag de kalkoen er van buiten prima uit, maar was hij van binnen „bruin-groen”. Andere kalkoenen hadden blauwe of „bijna-zwarte” plekken. Eén gedupeerde schrijft: „Op Tweede Kerstdag was de kalkoen al in een behoorlijke staat van ontbinding.”

„Appie, bedankt voor het verzieken van de Kerstdag”, schrijft een vrouw die aan de kalkoen een „emotionele stressdag” overhield.

Tientallen kopers klaagden bij AH. Een „gering” aantal, zegt een woordvoerster, aangezien er tienduizenden kalkoenen zijn verkocht. „Maar iedere klacht is er een teveel.”

AH bekijkt of er iets is misgegaan, maar zegt dat er vooralsnog geen reden is om aan te nemen dat er bij de leverancier in Frankrijk of tijdens het transport iets fout is gegaan. Wellicht hebben klanten de kalkoen niet goed gekoeld, oppert de woordvoerster. „Voor ons is het moeilijk te bepalen wat er met de kalkoen gebeurt op het moment dat deze de winkel verlaten heeft.”

Gedupeerden krijgen waarschijnlijk hun geld terug of een ander product. Het meenemen van de kassabon of de kalkoen is niet per se nodig. „Wij zullen ons flexibel opstellen”, belooft de woordvoerster.