Wolfsen vraagt OM om onderzoek Nandlal

Oud-voetballer en oud-gemeenteraadslid Edu Nandlal zou zijn mishandeld door de politie.

. De Utrechtse burgemeester Aleid Wolfsen vraagt het Openbaar Ministerie onderzoek te doen naar een mogelijk hardhandig optreden van de politie tegen oud-voetballer en oud-gemeenteraadslid Edu Nandlal afgelopen zaterdagavond. De politie zou hem hebben beschuldigd van inbraak. Nandlal heeft inmiddels aangifte gedaan tegen de Utrechtse politie wegens mishandeling.

Nandlal zegt dat hij op Kerstavond door de politie staande werd gehouden toen hij spullen ophaalde bij zijn dochter. De agenten zouden hem vervolgens uit zijn busje hebben getrokken, waardoor hij met zijn gezicht op straat viel. Ook zouden agenten hem hebben geslagen. Volgens de politie weigerde Nandlal mee te werken, maar is van mishandeling geen sprake.

Op het politiebureau moest Nandlal een nacht in een cel verblijven. Hij zou opnieuw hardhandig zijn behandeld. Ook zegt hij dat hij van een arts een verkeerde behandeling kreeg, waardoor hij mogelijk schade aan zijn blaas heeft opgelopen. Nandlal werd uiteindelijk zondagochtend vroeg vrijgelaten, waarna hij naar een ziekenhuis ging.

De politie heeft laten weten dat ze na Kerst in gesprek wil met Nandlal over het incident.

Nandlal kwam als voetballer onder meer uit voor FC Emmen, FC Utrecht en Vitesse. Hij was in 1989 een van de weinige overlevenden van de vliegramp met Surinaamse voetballers, waarbij 176 mensen omkwamen. Edu Nandlal hield daar een dwarslaesie aan over. (Novum)