Weer

Het einde van het jaar is nabij, een jaar dat zeer warm en zonnig was en meerdere records op zijn naam heeft staan. Zo was het voorjaar recordzonnig, november recorddroog en deze december bijna recordzacht. Tot en met de jaarwisseling blijft het zacht, al wordt het vanaf donderdag wisselvallig.

Met een beetje pech regent het tijdens de jaarwisseling, maar koud is het in ieder geval niet. Een verschil met de afgelopen dagen is dat we na een periode tussen een hoge- en lagedrukgebied te hebben ingelegen, uiteindelijk wat dieper in het slechtere weer terechtkomen. Het hogedrukgebied boven Duitsland wordt naar de Balkan gedrukt en depressies vinden hun weg richting ons land, met meer wind en geregeld buien.

Maar in eerste instantie is het nog rustig, al hebben we nog steeds te maken met overwegend grijze luchten. Vannacht koelt het hierbij af naar 4 tot 6 graden, met hier en daar wat nevel. Morgen is veelal grijs. Op de meeste plekken blijft het droog bij een graad of 8. In de loop van de dag trekt de wind aan naar windkracht 4, tot 6 aan zee. Onstuimig weer met buien volgt op donderdag en vrijdag. In het weekend van Oud en Nieuw zijn er perioden met regen.