Het geweld in Syrië kan de waarnemers van de Arabische Liga niet ontgaan

Dat er nog steeds gevochten wordt in Syrië kan de waarnemers van de Arabische Liga niet ontgaan zijn. Zeker als zij praten met burgers en er op de achtergrond machinegeweren te horen zijn.

Een inwoner van de Syrische stad Homs klampt in het onderstaande filmpje een van de waarnemers aan en uit zijn zorgen over het geweld in het gebied. De inwoner vraagt zich ook hardop af waarom de waarnemers wel en de burgers niet verteld wordt dat de aanliggende straat onveilig is. De vertegenwoordiger van de Arabische Liga laat weten dat alleen het hoofd van de missie publieke uitspraken mag maken. En dan zijn de machinegeweren te horen.

De afgelopen dagen was er sprake van veel geweld in Homs, tientallen mensen kwamen volgens activisten om bij overheidsgeweld. Gisteren kwamen waarnemers van de Arabische Liga aan in de stad en vanochtend lieten activisten weten dat de tanks die wekenlang de stad bestookten grotendeels zijn teruggetrokken.