Tweede kerstdag was sinds 1974 niet zo warm

NOVUM77:LICHTJESROUTE:DEN IILP;22DEC2011-Foto, Lichtjesroute Den IIlp. DEN IILP - Ieder jaar worden automobilisten die door Amsterdam-Noord, Landsmeer en Den Ilp rijden, in de donkere dagen voor kerst verrast door uitbundige kerstverlichting langs de wegen: de Lichtjesroute Den Ilp. Tussen Sinterklaas en Driekoningen hebben bewoners niet alleen hun huis met kerstlampjes versierd, maar ook hun tuin uitbundig opgetuigd met winterse beelden. De kerstroute is uitgegroeid tot trekpleister voor dagjestoeristen.Novum/rvz/str.Rein van Zanen
NOVUM77:LICHTJESROUTE:DEN IILP;22DEC2011-Foto, Lichtjesroute Den IIlp. DEN IILP - Ieder jaar worden automobilisten die door Amsterdam-Noord, Landsmeer en Den Ilp rijden, in de donkere dagen voor kerst verrast door uitbundige kerstverlichting langs de wegen: de Lichtjesroute Den Ilp. Tussen Sinterklaas en Driekoningen hebben bewoners niet alleen hun huis met kerstlampjes versierd, maar ook hun tuin uitbundig opgetuigd met winterse beelden. De kerstroute is uitgegroeid tot trekpleister voor dagjestoeristen.Novum/rvz/str.Rein van Zanen Novum REIN VAN ZANEN

Gisteren was de warmste Tweede Kerstdag sinds 1974. In De Bilt werd het 12 graden, 0,1 graad koeler dan in 1974, toen het de warmste Tweede Kerstdag ooit werd. Volgens een woordvoerder van weeronline.nl is het vrij uitzonderlijk dat het zo warm is op Tweede Kerstdag. Normaal is de temperatuur rond deze tijd 5 of 6 graden. Het zachte weer is volgens de zegsman te danken aan warme luchtstromen uit het zuiden en het westen. (Novum)