Revanche Miami op Dallas

De basketballers van Miami Heat versloegen kampioen Dallas Mavericks in de eerste NBA-speelronde.

Miami Heat heeft zich gerevancheerd voor de verloren NBA-finale van vorig seizoen. De basketbalploeg was in Texas met 105-94 te sterk voor titelhouder Dallas Mavericks, die voor aanvang van het duel de Championship Banner kreeg uitgereikt. Miami Heat nam via sterren Dwayne Wade (26 punten) en LeBron James (37 punten) afstand. Dirk Nowitzki eindigde met 21 punten voor de thuisploeg.

Chicago Bulls is het nieuwe seizoen begonnen met een zege op Los Angeles Lakers (87-88). Derrick Rose, die 22 punten noteerde, besliste het duel enkele seconden voor tijd. De Bulls stonden met vier minuten op de klok nog elf punten achter. De Los Angeles Clippers wonnen van Golden State Warriors (105-86), mede door twintig punten van Chris Paul. Kevin Durant nam met dertig punten Oklahoma City Thunder bij de hand. Orlando Magic werd met 97-89 aan de kant gezet. New York Knicks won voor eigen publiek met 106-104 van Boston Celtics. Carmelo Anthony was topscorer bij de Knicks met 37 punten.

Het seizoen in de Amerikaanse basketbalcompetitie werd met bijna twee maanden vertraagd door een dispuut tussen spelers en teameigenaren. Begin december sloten beide partijen een overeenkomst, waardoor het seizoen toch kon beginnen – al is het wel ingekort van 82 naar 66 speelronden. (Novum, AP)