Manchester United weer gelijk met City

Manchester United gaat na afgelopen weekend samen met Manchester City aan de leiding in de Premier League. De ploeg van trainer Alex Ferguson won thuis met 5-0 van Wigan Athletic. Stadgenoot City speelde met 0-0 gelijk tegen West Bromwich Albion. Beide clubs hebben na achttien wedstrijden 45 punten. Het doelsaldo is nog wel in het voordeel van Manchester City.

Dimitar Berbatov was de grote man bij Manchester United. De Bulgaar maakte op Old Trafford drie van de vijf doelpunten. Park Ji-sung en Antonio Valencia maakten de andere twee. Bij Wigan, dat ruim een helft met tien man speelde, maakte de Nederlandse verdediger Ronnie Stam de negentig minuten vol.

Manchester City had in stadion The Hawthorns de hele wedstrijd het initiatief, maar wist de door de thuisploeg opgetrokken verdedigingslinie niet te slechten. Nigel de Jong bleef bij City de hele wedstrijd op de reservebank. Ook Liverpool verspeelde punten. Thuis tegen hekkensluiter Blackburn Rovers kwamen The Reds niet verder dan 1-1.

Doelman Tim Krul zegevierde met Newcastle United met 2-0 bij Bolton Wanderers. Trainer Martin Jol speelde met Fulham gelijk tegen Chelsea: 1-1. Chelsea heeft daardoor intussen een achterstand van elf punten op beide koplopers. Als Arsenal vanavond het inhaalduel tegen Wolverhampton Wanderers wint, zakt Chelsea van de vierde naar de vijfde plaats in de Engelse competitie.