Hitler als kerstkado

Volgens de grootste boekhandelsketen in Engeland was Hitlers Mein Kampf het ideale kerstgeschenk.

Tussen de boeken met glossy uiterlijk stond opeens Mein Kampf van Adolf Hitler als het beste kerstboek voor 2011, bericht The Guardian. Volgens medewerkers van de Britse boekhandelsketen Waterstone’s was het ‘een essentieel boek voor iedereen die iets meer wil weten van de achtergrond van een van de meest verachtelijke figuren uit de geschiedenis. Een schokkend boek en een onontkoombare waarschuwing voor toekomstige generaties’.

Volgens de Jewish Chronicle was er vanuit enkele winkels reclame gemaakt voor dit boek door verschillende omslagen van het boek te tonen.

Volgens Waterstone’s zelf berust het allemaal op een misverstand. In een van de boekhandels was op het boek gewoon de verkeerde sticker geplakt. Ook zou het boek in sommige winkels niet alleen bij WO II of Duitse geschiedenis staan, maar ook bij de politieke afdeling. Waterstone’s zelf heeft haar excuses aangeboden en benadrukt dat dit door de nieuwe plek in de winkel nooit meer kan gebeuren. In Nederland is de verkoop van Mein Kampf nog steeds helemaal verboden. (NRC)