Heeft u anderhalve minuut? Bekijk alle goals van Van Persie dit seizoen

VenPursie
VenPursie

Of die van Huntelaar, of Ronaldo. Anderhalve minuut per speler heeft u nodig, en dan staan ze weer allemaal op het netvlies. Voor de 29 doelpunten van Messi heeft u twee minuten nodig.

Van Persie is bezig aan een van de beste seizoenen uit zijn carrière, de spits van Oranje en Arsenal. Vooral bij de Londenaren blinkt hij uit, hoewel we uiteraard hopen dat het aanstaande zomer in Polen en Oekraïne ook in het shirt met de leeuw erop gebeurt. Twintig goals in 23 wedstrijden, waarvan zestien in de Premier League: ga er maar aan staan. De eennalaatste is ongetwijfeld de mooiste.

http://youtu.be/bqotXgweqqk

Het torinstinct van Klaas Jan Huntelaar is in onderstaande video op een rijtje gezet. Ook deze Oranje-spits is aardig op schot dit seizoen: 26 doelpunten in 27 officiële wedstrijden. Zoals het een goaltjesdief betaamt zijn de meeste van dichtbij, simpelweg omdat hij er als eerste bij is om het laatste zetje te geven. Toch kunnen we niet van alleen maar ‘intikkertjes’ spreken: die tiende zit er bijvoorbeeld erg lekker in.

http://youtu.be/txKbPIJLGms

De buitenlandse sterspelers dan. Cristiano Ronaldo staat samen met Messi en Xavi op de nominatie om begin januari voetballer van het jaar te worden. Met 25 goals in 23 wedstrijden loopt hij op schema om dat verbijsterende moyenne van vorig seizoen (53 uit 54) te verbreken. Maar het moet gezegd: er zitten wel veel strafschoppen tussen.

http://youtu.be/h84vaFPC9Rc

De grootste kanshebber voor de titel ‘voetballer van het jaar’ is de man die vorig jaar ook won: Lionel Messi. Ook zijn statistieken zijn verbluffend: hij maakte er 29 in de 26 wedstrijden waarin hij dit seizoen verscheen. Ze passen maar net in deze 120 seconden. Het lijkt na verloop van tijd bijna vanzelfsprekend dat hij eerst langs een verdediger of keeper dribbelt voordat hij binnenschiet. Het wippertje op 28 is wellicht de fraaiste.

http://youtu.be/HjccVNbiOP8

En als bonus: de veertien assists die de kleine Argentijn dit seizoen gaf. Meer dan eens blijkt dat het vaak geen simpel balletje breed is, maar dat Messi dikwijls met groots vernuft een medespeler alleen voor de keeper zet.

http://youtu.be/Z6jSt_4nZp0

Alle bovenstaande filmpjes zijn bij elkaar gemonteerd door YouTube-gebruikers Jack McRobert.