Geweld in Londen op koopjesdag

De traditionele uitverkoop op Tweede Kerstdag, een van de drukste winkeldagen in het Verenigd Koninkrijk, is gisteren in Londen uitgelopen op geweld. Twee jonge mannen werden in Oxford Street neergestoken. Eén overleed vrijwel onmiddellijk aan zijn verwondingen, de ander verkeert buiten levensgevaar. Het is nog onduidelijk of de twee steekpartijen met elkaar te maken hebben, zegt de politie. Bij beide gevallen zouden wel jongeren uit dezelfde wijk betrokken zijn. De eerste steekpartij was bij een sportwinkel. Daar zouden twee groepen jongeren ruzie hebben gekregen om een gymschoen. Bij de tweede steekpartij, enkele meters verder en vijf uur later, werd een 21-jarige man in zijn been gestoken. Drie mannen zijn gearresteerd. In beide gevallen had de politie moeite zich door de menigte van tienduizenden mensen te banen.