Etty levert kritiek waar dringend behoefte aan is

Als trouw lezer van NRC Handelsblad betreur ik dat Elsbeth Etty haar column is ontnomen. In het bericht van 24 oktober staat: „Volgens [hoofdredacteur] Vandermeersch moet Etty niet wijken wegens haar linkse opvattingen.” Waarom dan wel? Om „ruimte te geven aan nieuwe columnisten”. Daarom ontdoet de kwaliteitskrant zich van een columniste die gepassioneerd en beargumenteerd kritiek levert op onze maatschappij – iets waaraan zeker nu zo dringend behoefte is.

Het is begrijpelijk dat een krant zich moet vernieuwen. Maar zonder iets af te doen aan de kwaliteit van haar opvolgers, ben ik van mening dat de columns van Etty uniek zijn in dit land: dwars, hartstochtelijk en toch redelijk, literair, zo nodig tegen alle gevestigde belangen in.

W. Woltz

Ophemert

    • W. Woltz