Brazilië is nu de zesde economie ter wereld

De economie in de eurozone krimpt volgend jaar met 0,6 tot 2 procent.

Brazilië is Groot-Brittannië voorbijgestreefd als de zesde economie van de wereld. Aziatische landen stijgen op de ranglijst van rijkste landen, terwijl Europese landen dalen. Dit schrijven onderzoekers van het Centre for Economics and Business Research (CEBR) in een gisteren gepubliceerd rapport. Het CEBR voorspelt ook dat de economie in de eurozone in 2012 met 0,6 procent krimpt „als de problemen met de euro worden opgelost”, of met 2 procent als euroleiders daar niet in slagen.

De Braziliaanse economie groeide vorige jaar met 7,5 procent, maar de overheid stelde haar groeiverwachting voor dit jaar naar beneden bij naar 3,5 procent.

Het CEBR voorspelt ook dat Rusland in 2020 de vierde economie van de wereld is. Duitsland valt van de vierde plek in 2011 naar de zevende in 2020. (BBC)