Wolfsen vraagt OM om onderzoek arrestatie Nandlal

De Utrechtse burgemeester Aleid Wolfsen vraagt het Openbaar Ministerie onderzoek te doen naar een mogelijk te hardhandig optreden van de politie tegen oud-voetballer en oud-gemeenteraadslid in Utrecht Edu Nandlal afgelopen zaterdagavond. Dat meldt een woordvoerder van Wolfsen aan persbureau Novum.

Volgens Wolfsen zijn er veel verschillende verhalen over wat er nou precies is gebeurd. “Er moet worden uitgezocht wat er precies is gebeurd”, zei de burgemeester maandag tegen RTV Utrecht.

De oud-voetballer heeft inmiddels aangifte gedaan tegen de Utrechtse politie wegens mishandeling.

Nandlal aangehouden na verdachte situatie

Nandlal zou op kerstavond toen hij bij zijn dochter spullen ging halen door de politie staande zijn gehouden na een tip over een verdachte situatie. Oud-fractiegenoot Vincent Oldenborg van de Stadspartij Leefbaar Utrecht zei gisteren dat de oud-voetballer, die in een busje reed, werd aangezien voor een inbreker.

Het voormalige gemeenteraadslid liep in 1989 bij de SLM-vliegramp in Suriname een dwarslaesie op, waardoor hij niet snel overeind kon komen. Twee agenten zouden hem daarop hebben geslagen en aan zijn haren overeind gesleept.

Op het politiebureau werd hij volgens Oldenborg opnieuw hardhandig behandeld. Ook kreeg hij van een arts een verkeerde behandeling waardoor hij mogelijk schade aan zijn blaas heeft opgelopen. Nandlal werd uiteindelijk gisterochtend vroeg vrijgelaten, waarna hij naar een ziekenhuis ging. De politie nodigde Nandlal gisteren uit om na de kerst op gesprek te komen.

Nandlal kwam als voetballer onder meer uit voor FC Emmen, FC Utrecht en Vitesse. Bij het vliegtuigongeluk in 1989 kwamen 176 mensen om. Nandlal leerde na zijn dwarslaesie weer te lopen, zij het met moeite. Hij runt inmiddels een schoonmaakbedrijf.

    • Lex Boon