Zeker 25 doden bij explosie in Nigeriaanse kerk - tweede explosie in Jos

Bij de bomexplosie van vanochtend in een Nigeriaanse kerk zijn ten minste twintig doden gevallen. Zeker vijftig mensen raakten gewond.

Dat laten autoriteiten en getuigen weten aan de internationale persbureaus.

De explosie trof de St. Theresa-kerk in Madalla, een stadje vlakbij de hoofdstad Abuja, tijdens een kerstdienst.

Update 11:36: Ook in het centraal gelegen Jos (kaart) heeft ook een zware explosie bij een kerk plaatsgevonden. Het is onduidelijk wat de oorzaak van de explosie is en of er doden zijn gevallen. Een regeringswoordvoerder zei dat er na de explosie geweervuur was te horen en dat zeker één politieagent gewond is geraakt.

Wat de beide explosies heeft veroorzaakt is nog niet duidelijk, maar hij volgt op het aanhoudende geweld van de radicale moslimsekte Boko Haram. Gisteren kwamen meer dan zestig mensen om het leven door geweld tussen de sekte en regeringstroepen.

Boko Haram voert in toenemende mate een harde strijd tegen de zwakke centrale regering van Nigeria. De beweging wil de invoering van de sharia afdwingen. Alleen al dit jaar kwamen 465 mensen om het leven door toedoen van het geweld van de sekte.

    • Peter Zantingh