Tussenlanding op Schiphol na worsteling aan boord

Een worsteling aan boord van een vlucht van Tenerife naar Zweden heeft vanavond gezorgd voor een tussenlanding op Schiphol. Een 57-jarige Fin deed agressief tegen zijn vrouw en werd boos toen de bemanning hem aansprak op zijn gedrag. Er ontstond een worstelpartij in het vliegtuig, waarna de piloot het vliegtuig aan de grond zette.

De gezagvoerder van het vliegtuig met 177 passagiers vond de situatie met de agressieveling aan boord te gespannen en besloot daarop uit te wijken naar Schiphol. De crew slaagde erin de man te overmeesteren en leverde hem geboeid af aan de marechaussee, zegt een woordvoerder.

De Fin zit nog vast en wordt zondagavond verhoord. Enkele bemanningsleden en passagiers worden ondervraagd als getuige. De overige passagiers hebben een drankje gekregen op Schiphol en reizen zondag of maandag door naar hun bestemming.

    • Lex Boon