Piotr woont al vijf jaar onder de grond

Op de linkeroever van de Schelde, bij Antwerpen, woont Piotr Koscik al vijf jaar in een zelfgegraven hol onder de grond. Vooral overdag, want ‘s nachts is hij bang. Dan komen de ratten. Elektriciteit en verwarming heeft hij niet. Er komt nooit iemand op bezoek, behalve zo nu en dan de politie.

Voor de rest geeft de Antwerpse regiozender ATV maar weinig informatie in dit intrigerende filmpje, dat de omroep ongetwijfeld vanwege de kerstgedachte - ‘denk ook eens aan een ander’ - hebben gemaakt.

De reportage roept vooral vragen op. Hoe is Piotr in deze situatie verzeild is geraakt? Is er echt geen instantie is die hem kan helpen? Waarom is hij naar België is verhuisd? En waarom blijft hij daar? Heeft hij geen familie? Het zijn de vragen die naar boven komen in de hele lange en ongemakkelijke stilte op het eind.

Update 26/12 - 17:15 uur
Na de uitzending van ATV heeft een gezin Piotr uitgenodigd voor een kerstdiner. Een oplossing voor de Pool is er nog niet.