CDA Eindhoven wil opheldering over geflopte Serious Request-actie

De studio van Serieuzzz Live in Eindhoven. Beeld YouTube / Studio 040

Het CDA in Eindhoven wil opheldering over een geflopt initiatief in de stad om geld op te halen voor de 3FM-actie Serious Request. De opbrengsten van Serieuzzz Live vielen met een kleine dertigduizend euro in het niet bij de kosten van de actie. Sponsoren en de gemeente hebben 250 duizend euro in het project gestoken.

Initiatiefnemer Maarten van der Mésche noemt de opbrengsten ‘teleurstellend’. Hij wijt het tegenvallende bedrag aan negatieve publiciteit voor de lokale variant van het glazen huis. Volgens hem gaat de opbrengst ondanks de hoge kosten van het project ‘voor honderd procent’ naar het goede doel.

Twitter avatar Meeske56 Maarten vd Mésche Namens iedereen die wél hebben genoten van #SL11 net de cheque afgegeven bij #SR11 in Leiden. #ED : Natuurlijk hebben we dat gedaan!

Hoe groot het deel is dat de gemeente heeft bijgedragen aan Serieuzzz Live wil Van der Mésche nog niet zeggen. Daar komt volgens hem na kerst nog een verantwoording voor naar buiten. Mogelijk komt er volgend jaar een nieuwe editie van Serieuzzz Live.

Het CDA in Eindhoven wil exact weten hoeveel Serieuzzz Live de gemeente heeft gekost, zegt gemeenteraadslid Ibrahim Wijbenga tegen persbureau Novum:

“Wij zijn blij dat het opgehaalde geld in ieder geval echt naar het goede doel gaat, maar we willen totale openheid van zaken.”

De opbrengsten van Serieuzzz Live en Serious Request gaan naar moeders in oorlogsgebieden. De landelijke actie in Leiden leverde een recordbedrag van ruim 8,6 miljoen euro op.

Bekijk hier de reactie van organisator Maarten van der Mésche bij de laatste uitzending van Serieuzzz Live TV.

    • Lex Boon