Zacht en grijs

Het is uitermate zacht tijdens dit kerstweekeind. Vandaag schijnt de zon nog geregeld, maar met Kerst is het overwegend bewolkt. Het blijft gelukkig wel op de meeste plaatsen droog.

Vandaag is het tijdelijk frisser. Met maxima rond een graad of 8 vanmiddag is het nog wel een paar graden warmer dan normaal in de laatste week van december. Er waait een matige tot krachtige westelijke wind, op de Wadden met windkracht 6. Tijdens Kerstavond blijft het droog, maar in de Kerstnacht kunnen vooral in het noorden wel enkele buien vallen.

Op Eerste en Tweede Kerstdag blijft het op de meeste plaatsen droog. Er zijn wel veel wolken, waardoor het wat somber aandoet. Het zicht is beperkt, met lokaal zelfs dichte nevel.

Op beide Kerstdagen wordt het in Nederland rond een graad of 10. Daarbij blijft het vooral aan zee stevig waaien met daar nog altijd een (vrij) krachtige zuidwester van 5 à 6 Beaufort.

Ook tijdens de laatste dagen van 2011 blijft het zacht voor de tijd van het jaar. Wel wordt het iets frisser, met middagtemperaturen die teruglopen naar een graad of 7. Het is veelal bewolkt met af en toe wat lichte regen of motregen. Als het in de nachten een keer opklaart, kan het kwik dalen tot dichtbij het vriespunt.