Wachten, vechten en vertrapt worden voor de nieuwste Air Jordans

Gevechten, vandalisme en arrestaties. Hij is al jaren gestopt met basketbal, maar de start van de verkoop van Michael Jordans nieuwste Nike-schoen leidde in de VS bijna tot rellen.

De hele nacht wachten test het geduld, zo bleek in diverse Amerikaanse steden. Het ging allemaal om de Air Jordan XI, en daar dan weer de retroversie van: de Concord. Oftewel de remake van de meest populaire schoen die Nike ooit maakte in de lijn vernoemd naar het basketbalicoon. De collectie wordt nog elk jaar aangevuld.

Waarom werd de Air Jordan XI verkozen tot greatest sneaker of all time? Hij werd onder een groot publiek bekend toen Jordan ze droeg in de Hollywood-film Spacejam. En ze zijn van het eerste volledige seizoen waarin hij terugkeerde in de NBA en met de Chicago Bulls kampioen werd. Jordan werd topscorer, meest waardevolle speler en het team was het eerste ooit dat meer dan zeventig (72) van de 82 wedstrijden won.

En waar hebben we het dan helemaal over?

    • Jules Seegers