Onthullende documentaire over de langzame val van Gaddafi’s regime

De val van het regime van Gaddafi was een van de meest opzienbarende gebeurtenissen van het jaar. Zeker ook omdat de Libische dictator en zijn vertrouwelingen het nog zo lang wisten vol te houden. Al Jazeera maakte er de documentaire ‘State of Denial’ over.

De Arabische zender belooft een “onthullende” documentaire waarin insiders, overlopers en militaire adviseurs aan het woord komen die de val van Gaddafi’s bewind van dichtbij meemaakten of er zelfs aan bijdroegen. Volgens regisseur Anne Reevell is het verhaal van de documentaire zo bijzonder omdat Gaddafi en de zijnen in het overleven van hun regime bleven geloven:

“The disintegration of the Gaddafi regime in Libya surprised and confused the world - not because it happened in the first place, but because Gaddafi’s government remained convinced it could prevail - despite defections, NATO airstrikes and a popular mass uprising.”

‘State of Denial’ is de komende dagen op verschillende tijdstippen bij Al Jazeera te zien en ook online te bekijken:

    • Pim van den Dool