Meester Michiel

Beste Dr. Zeepaard,

Wij hebben in de klas elastiekjes om ballonnen gedaan en ze bijna helemaal dubbel gebogen Het leek net op de mouw van het ruimtepak van André Kuipers. De ballonnen knapten soms, maar we hebben ook een tip: als je de ballon niet te hard opblaast en bovenin knijpt, dan is het erg makkelijk om het elastiekje eromheen te krijgen.

In de ruimtevaartles van meester Michiel hebben we ook een ballon opgeblazen door hem vast te maken aan een fles vol met soda met azijn. Schudden maar! We hebben ontdekt dat de ballon gevuld met het koolzuurgas uit de fles niet goed vliegt. Een ballon die je opblaast en snel laat leeglopen werkt net als een raket. Wij gaan een ballon kopen en die vullen we met soda en azijn. Dan maken we een stinkbom.

Marouane, (12), Jane (12) Wim (11)

Groep 8 van Basisschool De Vos in Voorschoten

    • Groep 8 van Basisschool de Vos in Voorschoten
    • Jane Wim