Kortkolom vooraan

Twee mannen bij hotel Houten doodgeschoten

Rotterdam. Bij een Van der Valkhotel aan de A27 in Houten zijn vrijdagavond twee mannen doodgeschoten. Rond tien voor acht werden schoten gehoord op de parkeerplaats van het hotel. Bij de ingang en de parkeerplaats van het hotel hangen beveiligingscamera’s waarop volgens de politie de schietpartij is vastgelegd. (NRC)

Obama wint conflict belastingverlaging

Washington. De Amerikaanse president Obama heeft vrijdag een wet getekend die een bestaande verlaging van de loonbelasting met twee maanden verlengt. Senaat en Huis van Afgevaardigden gingen na weken gesteggel akkoord. Het wordt gezien als overwinning van Obama op de Republikeinen die verlenging met een jaar eisten. (AP, Reuters)

Na werktijd geen mail meer van Volkswagen

Rotterdam. Personeel van Volkswagen in Duitsland krijgt na werktijd geen e-mails meer van het bedrijf. Een half uur na werktijd wordt de e-mailfunctie van de smartphone automatisch uitgeschakeld. De maatregel is bedoeld om de balans tussen werk en privé te verbeteren. De top van het bedrijf wordt niet automatisch afgesloten. (NRC)

SNS-topman Henk Kroeze vertrekt

Rotterdam. Henk Kroeze vertrekt als directievoorzitter van SNS Bank. Dat maakte het bedrijf vrijdag bekend, enkele weken nadat bleek dat SNS Bank een kapitaaltekort heeft onder de nieuwe Europese regelgeving. SNS geeft geen reden voor het vertrek. Ernst-Jan Boers, financieel directeur en risicobestuurder van SNS Bank volgt Kroeze op, die op 30 apri vertrekt. (NRC)