Britse koningin bezoekt opgenomen man - ‘goede nacht achter de rug’

Prins Philip en koningin Elizabeth op een archieffoto uit 2007. Foto Reuters / Fiona Hanson

De Britse koningin Elizabeth II heeft vanochtend haar man Philip bezocht in een ziekenhuis in Cambridge. De Britse prins-gemaal herstelt daar van een spoedingreep aan een verstopte kransslagader. Prins Philip heeft volgens het paleis “een goede nacht achter de rug”.

De 90-jarige echtgenoot van Elizabeth kreeg gisteren last van pijn op de borst. Hij werd daarop van het buitenverblijf Sandringham, in het landelijke Norfolk, in allerijl overgebracht naar de afdeling cardiologie van het Papworth-ziekenhuis in Cambridge. Daar is bij de prins een stent ingebracht, een buisje dat de ader openhoudt. Volgens de artsen ging het om een betrekkelijk kleine ingreep.

De Duke of Edinburgh zou op Sandringham met de koninklijke familie kerst vieren. De hoogbejaarde prins staat bekend om zijn fitheid, hoewel zijn gezondheid onlangs wat verslechterde.

    • Pim van den Dool