Kidsflits

Beeld van de film Kruimeltje (1999) Foto: CineNova
Beeld van de film Kruimeltje (1999) Foto: CineNova

Tips voor kinderprogramma’s in het weekend. Genoemde leeftijden zijn een suggestie van de redactie.

Kruimeltje

Vanaf 6 jaar. Nederlandse kinderfilm. Verfilming van het boek van Chris van Abkoude. Kruimeltje groeit op zonder ouders. Als straatschooier zorgt Kruimeltje voor veel problemen. Hij koestert de hoop dat zijn vader ooit terugkeert.

Zaterdag, Ned. 3, 09.00-10.55 uur.

Rafiki

Vanaf 9 jaar. Noorse jeugdfilm over lastig thema. Mette, Julie en Naisha zijn de beste vriendinnen. Ze zweren elkaar nooit te verlaten. Op een dag is Naisha verdwenen. Zij en haar moeder worden het land uitgewezen. Julie en Mette proberen alles om hun vriendin te helpen.

Zaterdag, Ned. 3, 15.30-16.40 uur.

Pietje Bell

Vanaf 6 jaar. Nederlandse kinderfilm. Na Kruimeltje is dit het tweede boek van Chris van Abkoude wat verfilmd werd. Pietje Bell zet met zijn streken elke keer Rotterdam op stelten. Hij is dan ook razend populair. Dat slaat helemaal om als hij beschuldigd wordt van diefstal.

Zondag, Ned. 3, 09.00-10.45 uur.