Huilende Noord-Koreanen bedanken Kim voor haringen

Ze blijven verbazen, de video’s die de Noord-Koreaanse staatsmedia de wereld tonen over het verwerken van de dood van Kim Jong-Il. In de nieuwste video zien we emotionele Noord-Koreanen de Geliefde Leider bedanken voor de vis die ze uitgedeeld krijgen.

Ze blijven verbazen, de video’s die de Noord-Koreaanse staatsmedia de wereld tonen over het verwerken van de dood van Kim Jong-Il. In de nieuwste video zien we emotionele Noord-Koreanen de Geliefde Leider bedanken voor de vis die ze uitgedeeld krijgen.

Volgens de berichtgeving in onderstaande reportage van het Noord-Koreaanse staatspersagentschap KCNA kregen inwoners van Pyongyang gisteren vis uitgedeeld vanwege het overlijden van Kim. De dictator is altijd beschuldigd van het laten verhongeren zijn bevolking. Een vrouw zegt in een emotionele reactie dat dankbaar is dat de leider tot op het laatst aan zijn volk heeft gedacht:

“Ik wist niet dat onze leider Kim Jong-Il diepe zorgen had over de visdistributie naar de burgers van Pyongyang tot zijn laatste dagen in de trein aan toe. Deze vis doet mij hem vreselijk missen.”

Hoewel de beelden surrealistisch aandoen, laten ze zien op welke manier de staatsmedia de Noord-Koreaanse bevolking proberen te indoctrineren. Opvallend aan het nieuwste filmpje zijn ook de vele mensen die trouw zweren aan Kims opvolger, zijn zoon Kim Jong-Un.

Eerder deze week baarden video’s met massaal rouwende Noord-Koreanen ook al opzien.