‘Gestolen’ spullen winkelcentrum ’t Loon naar voedselbank

De beelden die voor commotie zorgden onder vooral winkeliers.

Er was even een hoop om te doen, maar de ‘gestolen’ spullen uit een deel van het verzakte winkelcentrum ’t Loon in Heerlen zijn gewoon verzameld voor een goed doel. De beschadigde goederen die nog bruikbaar zijn, worden aan de voedselbank gegeven.

Wim Beelen, eigenaar van het sloopbedrijf dat bezig is met het winkelcentrum, reageert op de verontwaardiging over de beelden waarop slopers te zien zijn die spullen uitzoeken uit een winkel. Beelen is zich van geen kwaad bewust omdat alle spullen juridisch gezien van het bedrijf zijn. “Alle spullen vervallen bij de sloop aan ons bedrijf. We hebben niets gestolen”, zegt hij.

De spullen hebben geen waarde meer voor de winkeliers omdat ze beschadigd zijn. Volgens Beelen werden de goederen tweeënhalve week geleden al meegenomen. De spullen werden vervolgens gedoneerd aan de voedselbank. “We hebben niets voor eigen gebruik gehouden”, aldus Beelen. “Hier willen we juist een hoop Limburgse gezinnen blij mee maken.” Volgens het sloopbedrijf gaat het om onder meer schoenen, kleding en speelgoed.

De vereniging van eigenaren van ’t Loon reageerde gisteren verontwaardigd op de beelden en vroeg het sloopbedrijf om opheldering.

    • Jules Seegers