Eerste nabestaanden Maasstad akkoord met vergoeding van

In het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam overleden 28 patiënten die besmet waren, bij drie is de besmetting zeer waarschijnlijk de doodsoorzaak. Foto NRC / Bas Czerwinski

Het Maasstad Ziekenhuis heeft een aantal nabestaanden van overleden patiënten die waren besmet met de klebsiellabacterie een schadevergoeding aangeboden. Een aantal heeft het aanbod geaccepteerd. Dat bevestigt een woordvoerder van het Rotterdamse ziekenhuis na berichtgeving hierover op RTV Rijnmond.

Over hoeveel mensen en om wat voor bedragen het gaat wil het ziekenhuis niet zeggen. Volgens de regionale zender heeft Maasstad met acht partijen afgelopen week een gesprek gevoerd. Letselschadekantoor Pals, die twintig partijen vertegenwoordigt, noemt bij de zender de gesprekken ‘constructief’ en de voorstellen ‘acceptabel’.

De Inspectie voor Gezondheidszorg concludeerde begin november dat de uitbraak van de klebsiellabacterie in het ziekenhuis ‘tot op het hoogste niveau’ werd onderschat. De uitbraak leidde tot zeker drie sterfgevallen. Het ziekenhuis heeft aangegeven ‘ruimhartig om te gaan met de nabestaanden’.

    • Jules Seegers